Pečení - AstraNet.cz
AstraNet.cz

Dům a zahrada

Menu

MENU

KATALOG PRODUKTŮ

Pečení

grilování

Pomocí convEGGtoru a pečícího kamene velice snadno proměníte Vaše EGG v pec, ve které můžete upéct skvělou pizzu nebo čerstvý lahodný chléb. Rozšíříte tak Vaše venkovní vaření o nekonečnou řadu možností přípravy skvělých jídel. Zajímá Vás jak péct v Big Green Egg? Rádi Vám vše vysvětlíme!

<< VIDEO

PEČENÍ PIZZY V BIG GREEN EGG

Při pečení pizzy v Big Green Egg postupujte následovně:

  • Krok 1: Naplňte EGG dřevěným uhlím, vložte podpalovače a zapalte.
  • Krok 2: Jakmile podpalovače hoří, umístěte convEGGtor nohama směrem
    vzhůru a nahoru položte nerezový rošt.

VIDEO >>

grilování

 

pečení
  • Krok 3: Zahřejte EGG na teplotu přibližně 250°C. Abyste dosáhli tak vysoké teploty, otevřete spodní větrací dvířka v keramické základně asi na ¾ a litinový regulační poklop s dvojí funkcí na keramickém komíně otevřete úplně. Jakmile dosáhnete požadované teploty, přivřete (částečně) litinový regulační poklop, aby teplota zůstala konstantní.
  • Krok 4: Přibližně 10 minut před tím, než začnete péct pizzu, umístěte na rošt pečící kámen, aby se předehřál. Díky tomu zabráníte, aby se těsto v průběhu pečení spálilo nebo připeklo.

 

  • Krok 5: Jakmile dosáhnete v EGG správné teploty a pečící kámen je horký, posypte jej tenkou vrstvou mouky a položte pizzu. Pizzu snadno umístíte pomocí hliníkové lopaty na pizzu. Mouka zabrání, aby se těsto přilepilo ke kameni.
  • Krok 6: Zavřete víko, sledujte teplotu a počkejte dokud nebude pizza hotová! Většina pizz se peče pár minut, takže můžete péct jednu pizzu za druhou!
  • Krok 7: Jakmile je pizza hotová, vytáhněte ji z EGG (jednoduše pomocí hliníkové lopaty na pizzu), nakrájejte na kousky a můžete podávat! Buon appetito!

Po pečení nechte convEGGtor a pečící kámen v zavřeném EGG vyhladnout.

pečení

 

grilování

PEČENÍ CHLEBA V BIG GREEN EGG

Pečení chleba v Big Green Egg je stejně jednoduché jako příprava pizzy, s výjimkou pár detailů:

  • Pizza se peče pár minut a při vysoké teplotě. Chleba je potřeba péct déle a při nižší teplotě. Jinými slovy, není potřeba EGG tak zahřívat a litinový poklop s dvojí funkcí přivřete trochu dřív, abyste dosáhli stabilní teploty okolo 200°C. Přesná teplota záleží na typu chleba, který pečete a na receptu.
  • Když pečete chleba, tak před tím než umístíte rošt a pečící kámen, je dobré položit do convEGGtoru misku s vodou. Vlhkost zajistí perfektní upečení křupavého a zároveň vláčného chleba.

<< VIDEO

 

grilování

recepty



Kontakt

Tomáš Matýsek
+420 604 254 986

Hodnocení obchodu na Zboží.cz
TOPlist

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.